vineri, 13 iulie 2012

Sexul pe caniculă

Primăvara este anotimpul iubirii, dar vara este anotimpul pasiunii, când dorinţa de sex creşte. Marele duşman este însă canicula, care poate transforma o partidă de amor din plăcere în corvoadă.

Trupuri aproape dezgolite peste tot, zile mai lungi şi timp mai mult pentru socializare şi relaxare. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care vara oamenii se gândesc mai mult la sex.

Cei mai expuşi acestei nebunii sezoniere sunt bărbaţii, pentru care vederea atâtor femei mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate se traduce printr-o suprastimulare vizuală. Dorinţa se aprinde foarte repede, dar procesul este mai dificil în condiţiile în care o partidă de sex nu face decât să te încălzească şi mai tare.

Dormitorul din cadă

Mihai C., în vârstă de 28 de ani, locuieşte cu chirie într-o garsonieră la etajul zece din cartierul bucureştean Colentina. Când temperatura de afară sare de 30 grade Celsius, casa lui se transformă într-un cuptor, iar ventilatorul nu face decât să plimbe prin casă aerul fierbinte. Cum se descurcă el pe caniculă? „Simplu, ne petrecem serile în baie. Am amenajat o policioară pe care aşezăm ceva de băut, ţigările şi scrumiera, iar pentru atmosferă lăsăm uşa deschisă să se audă muzica din sufragerie. Cada e cam mică, aşa că nu e cel mai confortabil loc, dar e o soluţie", spune tânărul.

Nu toată lumea este însă dispusă la aşa ceva. „Lucrez ca vânzătoare la un chioşc şi stau toată ziua în căldura asta îngrozitoare. Credeţi că-mi mai arde de nebunii după ce mai fac şi o oră pe drum şi transpir în autobuz? Abia aştept să ajung acasă să mă răcoresc şi să mă odihnesc. Nici mâncare nu-mi mai trebuie, darămite sex", spune cu năduf Doina G., în vârstă de 26 de ani, din Bucureşti.

Fără spumă şi săruri aromate

Pentru cei care nu beneficiază de aer condiţionat, singura soluţie este să experimenteze cu apa, scrie revista italiană „Libero Donna". O seară romantică petrecută în cadă, la lumina lumânărilor parfumate, este varianta ideală pentru sezonul canicular. În lipsa căzii propriu-zise, este un moment propice pentru a experimenta în cabina de duş.

Decorul inedit şi noutatea poziţiilor sunt suficiente pentru amintiri de neuitat, cu condiţia de a respecta o serie de reguli de siguranţă. Chiar dacă imaginea unei căzi pline de spumă vi se pare foarte excitantă, specialiştii spun că atunci când aveţi intenţii amoroase este bine să evitaţi gelurile şi sărurile de baie, pentru că substanţele chimice din compoziţia acestora pot cauza arsuri şi iritaţii în zonele mai sensibile. De asemenea, trebuie să aveţi grijă ca temperatura apei să fie potrivită.

Idila din concediu este bine să se termine odată cu vacanţa

„Una dintre cele mai mari frecvente greşeli pe care le pot face oamenii în acest sezon este trecerea bruscă de la căldura de afară la apa rece de la duş. În sine, duşurile reci sunt recomandate într-o serie de terapii alternative, dar, în zilele calde de vară, şocul caloric este suficient pentru a crea probleme de sănătate. În cazul persoanelor trecute de 30-40 de ani, precum şi în cazul supraponderalilor, se poate ajunge până la un atac de cord", avertizează dr. Dorina Pop, medic primar din Bucureşti. Potrivit sursei citate, pentru o seară plăcută în doi apa trebuie să fie călduţă.

Totodată, este bine să vă dotaţi cada sau duşul cu un covoraş antialunecare, pentru a preveni accidente nefericite, dar şi distrugerea instalaţiei sanitare printr-o eventuală cădere.

Pentru o noapte perfectă, se recomandă ca masa de seară să fie uşoară, iar consumul de alcool-moderat. Potrivit medicului, o atenţie sporită trebuie acordată pericolului deshidratării, în condiţiile în care o activitate susţinută în dormitor poate epuiza un trup şi aşa vlăguit de căldura toridă.

Cea mai frumoasă parte a verii este cu siguranţă concediul. Fie că mergeţi la mare ori la munte, este perioada cea mai potrivită pentru nopţi fierbinţi, pline de pasiune.

Amor pe plajă

Muntele are avantajul vremii tocmai bune, nici prea cald, nici prea frig, dar pentru cei mai mulţi dintre oameni litoralul rămâne cel mai sexy loc din lume. După o zi întreagă pe plajă, unde a admirat sute de femei aproape goale, un bărbat normal va avea cu certitudine chef de amor, cu excepţia cazului în care a golit prea multe halbe. Se ştie că, pentru bărbaţi, principalul stimul sexual este cel vizual, în timp ce femeile reacţionează pe bază de emoţii şi fantezie.
Fetele frumoase de pe plajă nu sunt doar goale, ci se şi tolănesc pe şezlonguri în posturi languroase ori îşi mângâie senzual trupurile cu tot felul de loţiuni.

Pentru un bărbat singur, o astfel de imagine este o tortură lentă. La fel şi pentru cei însoţiţi de o nevastă care nu-i mai atrage fizic de mult şi, eventual, de doi-trei copii gălăgioşi. În schimb, plaja este o atmosferă prielnică pentru îndrăgostiţii care oricum nu au nevoie de prea mulţi stimuli pentru a se gândi la sex. Pentru a vă răcori, singura posibilitate este să plecaţi departe de zona de plajă amenajată şi să găsiţi o zonă izolată, unde să vă faceţi de cap.

Chiar şi aşa, este preferabil să mergeţi cât mai departe în apă şi să păstraţi pe cât posibil aparenţele, dacă nu vreţi să vă treziţi reclamaţi de vreo bunică venită cu nepoţii la nămol. O soluţie o reprezintă plajele pentru nudişti, unde turiştii sunt, în general, mai toleranţi. Sub nicio formă nu încercaţi sexul într-o piscină publică, mai ales că aici apa este transparentă şi oricât aţi fi de discreţi oricine trece pe acolo îşi va da seama ce se întâmplă.

Dacă aveţi totuşi o piscină la dispoziţie puteţi experimenta poziţii inedite folosindu-vă de pildă de barele de pe marginea bazinului sau de treptele de la scări. Aveţi însă grijă la clorul din apă, pentru că această substanţă poate irita zonele intime.

O alternativă o reprezintă sexul pe plajă, noaptea târziu, la adăpostul întunericului. Aerul cald al nopţii, răcoarea nisipului şi cerul înstelat sunt cadrul ideal pentru o partidă de neuitat. Chiar dacă atingerea nisipului umed pe piele este mai romantică, dermatologii spun că este preferabil să aşterneţi un cearşaf pentru a evita iritaţiile provocate prin frecare, precum şi eventuale infecţii.

Mai mult sex, mai puţini copii

Toate studiile efectuate confirmă faptul că vara oamenii sunt mai interesaţi de sex decât în oricare alt anotimp. În schimb, aceasta este perioada când se concep cei mai puţini copii. Potrivit specialiştilor, acest lucru este cauzat de faptul că, în perioadele caniculare, spermatozoizii sunt mai puţin numeroşi şi mai puţin activi. Statisticile arată că luna cu cele mai multe naşteri este septembrie, fiind deci vorba de copii concepuţi în plină iarnă. Acest lucru nu înseamnă că oamenii ar trebui să renunţe la mijloacele contraceptive pe timp de vară, mai ales că unele au şi rol de protecţie împotriva bolilor venerice.

Farmecul ilegalităţii

O partidă de sex într-un loc public este una dintre cele mai răspândite fantezii sexuale atât printre bărbaţi, cât şi pentru femei. Pericolul de a fi oricând descoperiţi sporeşte intensitatea raportului intim, iar când, din fericire, acest lucru nu se întâmplă, cei doi parteneri rămân cu satisfacţia complicităţii. Un alt motiv pentru care oamenii au fantezii despre spaţii publice este aspectul voyeuristic, plăcerea fiind sporită de ideea că o persoană te-ar putea vedea şi admira în plină acţiune.

Oamenii sunt mai înclinaţi să-şi asume riscul împlinirii unor astfel de fantezii în vacanţă pentru că depărtarea de casă conferă avantajul anonimităţii. Cine ar putea să te recunoască atunci când îţi faci de cap într-un golfuleţ sălbatic la mii de kilometri depărtare de casă?

Anotimpul infidelităţii

Vara se face mai mult sex, problema este însă cu cine. Psihologii avertizează că odată cu creşterea dorinţei sexuale, pe timp de vară explodează şi numărul adulterelor. „Cei mai expuşi riscului aventurilor sezoniere sunt, evident, bărbaţii, ale căror instincte sunt mai uşor de satisfăcut de o idilă fără complicaţii. Din acest punct de vedere, pericolele pentru cuplu sunt mai mici decât atunci când femeia este cea care cedează impulsului de moment. Dacă un bărbat are o aventură de vacanţă sunt şanse mari ca el să se întoarcă satisfăcut acasă şi să-şi continue viaţa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat", spune psihologul Cristina Luca.

„În cazul femeilor însă, o aventură cu un străin întâlnit într-un club ori pe plajă poate avea efecte pe termen lung. În timp ce bărbatul retrăieşte respectiva experienţă cu satisfacţie, femeia poate încerca un sentiment de nostalgie, o dorinţă de a prelungi momentul respectiv, de a-şi schimba întreaga viaţă", avertizează specialistul.

Aventuri programate

„Sunt bărbaţi care îşi programează minuţios escapadele de vară, profitând de o scurtă delegaţie, inventând excursii cu prieteni-complici sau pur şi simplu expediindu-şi consoarta cu copiii în vacanţă. Foarte puţin contează cu cine se va derula plănuita aventură, important este ca aceasta să aibă loc. În cazul femeilor intervine latura romantică, acestea fiind capabile să-l investească pe amantul de ocazie cu tot felul de calităţi, chiar dacă este vorba de un individ cât se poate de banal sau un aventurier oarecare. Ceea ce contează este faptul că respectivul a făcut-o să se simtă din nou frumoasă, dezirabilă, aşa cum soţul cu care este de mai multă vreme nu o mai face să se simtă", afirmă Cristina Luca.

Femeile ar trebui să fie foarte atente în sezonul estival la propuneri neaşteptate venite din partea partenerului, spune sursa citată. Dacă un bărbat mai strâns la pungă vine deodată cu ideea de a-şi trimite soţia într-o vacanţă la care ea visează de mult, ar putea fi un semn că el încearcă să scape o săptămână sau două de sub controlul ei pentru a-şi face de cap. În mintea unora este un schimb echitabil - nevasta are vacanţa dorită, iar el merită răsplata unei aventuri.

De ce ne place mai mult sexul vara

Oamenii sunt mai predispuşi la sex pe timp de vară pentru că zilele sunt mai lungi, iar expunerea pe o perioadă mai mare de timp la lumina diurnă duce la creşterea nivelului de serotonină şi dopamină la nivelul creierului. Prezenţa în cantitate crescută a acestor doi hormoni induce o stare de bună-dispoziţie şi o mai mare dorinţă sexuală.

O explicaţie neaşteptată privind faptul că oamenii sunt predispuşi la distracţie pe timp de vară a fost oferită de psihologul american Diana Kirschner, potrivit căruia suntem condiţionaţi încă din copilărie să ne distrăm în timpul vacanţei mari. „Suntem crescuţi în ritmul anului şcolar în primii ani de viaţă. Vara înseamna petrecere, de aceea suntem condiţionaţi să ne relaxăm, să dăm frâu liber instinctelor, să ne distrăm, ceea ce include şi mai mult sex", afirmă Kirschner, autoarea cărţii „Sex în 90 de zile".

Chiar şi la maturitate, condiţionarea din copilărie se menţine şi majoritatea oamenilor îşi iau măcar o săptămână de concediu. În plus, ajunşi la rândul lor părinţi, oamenii aşteaptă cu nerăbdare vacanţa celor mici, profitând de intimitate în perioadele în care copiii sunt expediaţi în tabere sau la bunici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu