vineri, 13 iulie 2012

Decizie-şoc în cazul Craiovei: FIFA ameninţă că România va dispărea de pe harta fotbalului!

Dezafilierea Ştiinţei părea un subiect închis, însă de acum va provoca multe nopţi albe pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. Asta deoarece totul a ajuns în atenţia forului mondial, care a trimis o adresa oficială la Bucureşti.

Cazul Universităţii Craiova e atât de complicat şi implică atâtea dosare şi verdicte încât puţini sunt cei care pot reda, în întregime, filmul evenimentelor.

Cert e că totul a pornit, atunci când FRF a anunţat că Ştiinţa trebuie să-i plătească despăgubiri de 7 milioane de euro lui Victor Piţurcă, deoarece i-a reziliat unilateral contractul.

Mititelu a luat foc şi s-a adresat instanţelor civile, în loc să epuizeze, mai întâi, toate căile sportive de atac.

Urmarea? Universitatea Craiova a fost dezafiliată.

Mititelu a învins, dar...

În ultimul an, Adrian Mititelu s-a tot agitat pentru a demonstra că n-a comis nicio infracţiune, atunci când s-a adresat instanţelor civile, ignorând regulamentele FIFA şi FRF care obligă cluburile să recunoască Tribunalul de Arbitraj de la Lausanne ca instanţă supremă în litigiile sportive.

Mititelu a obţinut ce a urmărit la 25 iunie. Atunci, Curtea de Apel Bucureşti s-a hotărât că dezafilierea Craiovei s-a făcut ilegal şi că Mititelu n-a comis nicio infracţiune, atunci când s-a adresat instanţelor civile, în loc să meargă, mai întâi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

FIFA ameninţă România cu excluderea

Practic, Curtea de Apel a anulat o lege dată de FIFA, iar drept urmare, forul mondial s-a sesizat imediat.

Într-o scrisoare oficială trimisă la FRF, cei de la FIFA ameninţă toate echipele româneşti, inclusive prima reprezentativa, cu excluderea, în cazul în care decizia Curţii de Apel va fi pusă în practică, iar cluburile îşi vor căuta dreptatea în instanţe civile, în loc să meargă la comisii sportive şi la TAS.

Dragomir a avertizat că vom ajunge aici

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a intuit că România va fi ştearsă de pe harta fotbalului din cauza hotărârii Curţii de Apel.

„Noi am judecat cazul Craiovei după regulile FIFA. Dacă tribunalul a decis că Mititelu are dreptate, noi trebuie să dăm în judecată FIFA! Dacă se va ajunge la aşa ceva, putem fi excluşi din toate competiţiile", a afirmat, ieri, Dragomir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu