sâmbătă, 21 iulie 2012

Noua Lege a Sanatatii: CAS pentru copii

O propunere, care face parte din noua Lege a Sănătăţii, va micşora din nou bugetul românilor. Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă asigurarea de sănătate obligatorie pentru copii. Astfel, părinţii ar plăti lunar câte 37 de lei pentru fiecare copil. De obligaţie nu scapă nici părinţii care nu au niciun venit.

Copiii vor beneficia de servicii medicale contra cost. Ca şi în cazul adulţilor, plata asigurării de sănătate ar putea fi obligatorie. Măsura a fost prevăzută în proiectul noii Legi a Sănătăţii şi, pentru fiecare minor, părinţii vor plăti un impozit de 37 de lei.

Toţi copiii vor fi luaţi în calcul, chiar şi copiii acelora care nu au niciun venit. În cazul lor sumele vor fi plătite dintr-un fond special creat din banii de la buget. Alocaţia unui copil de 42 de lei va fi impozitată cu 37 de lei, pentru copil rămânând doar 5 lei primiţi de la guvernanţi.

Propunerea face parte din noua lege a sănătăţii şi se află în dezbatere publică până la sfârşitul verii. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii a explicat măsura prin faptul că încearcă să aducă mai mulţi bani la fondul de asigurări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu