luni, 9 iulie 2012

Cele mai frecvente dureri şi remediile lor naturiste

Durerile de spate, de cap şi cele reumatismale sunt cele mai frecvente, dar şi unele dintre cele mai nesuferite! Din fericire, medicina naturistă are pentru fiecare un remediu excelent. Să facem un tur de orizont!

Durerile de spate
* Acupunctura acţionează imediat, calmând suferinţa.
De ce?
Înţepăturile acelor stimulează producerea de endorfine, substanţe cu proprietăţi calmante. Efectele acupuncturii asupra durerilor cronice sunt superioare oricăror alte tratamente.
Cum decurge?
Prima şedinţă include stabilirea unui diagnostic. De unde vine durerea de spate? Este o contractură, un traumatism sau o problemă intestinală care are efecte asupra coloanei vertebrale ? O radiografie poate aduce date suplimentare. După aceea se trece la tratamentul propriu-zis, pentru a stimula circulaţia sângelui, pentru a înlătura stresul, pentru a relaxa intestinele şi a elibera „energia rinichiilor".

Migrenele
* Hipnoza reduce frecvenţa şi intensitatea crizelor.
De ce?
Pentru a fi protejaţi de dureri, pacienţii „migrenoşi" trebuie să „cedeze controlul" asupra propriei persoane, să nu se mai înverşuneze în a-şi studia şi amplifica suferinţa. Or, exact asta face hipnoza: îi ajută să reducă autocontrolul.
Cum decurge?
Terapeutul îi cere pacientului să se uite la un obiect. Fixând cu privirea obiectul respectiv, concentrându-se mental asupra lui, mediul înconjurător „dispare" şi pacientul intră într-o stare de relaxare profundă. Hipnoterapeutul îi evocă pacientului imagini pozitive, care îi vor permite, în starea de trezire, în viaţa cotidiană, să se plaseze în mod diferit faţă de durerea lui, ceea ce o va face mai tolerabilă.

Durerile reumatismale
* Homeopatia ameliorează suferinţa fără să producă efecte secundare.
De ce?
Durerile cronice sunt domeniul de predilecţie al acestei metode terapeutice.
Cum decurge?
Specialistul homeopat cerne toate eventualele „puncte nevralgice" ale pacientului ( probleme ORL, digestive etc.), după aceea cercetează durerea şi cauzele ei (cum s-a declanşat aceasta?, din cauza efortului, a umidităţii etc.?) şi stabileşte schema generală de tratament (câtă mişcare va face pacientul şi cum anume, de câtă odihnă are nevoie, de ce alimentaţie etc.). După aceea, prescrie cinci sau şase medicamente homepate, ce trebuies luate strict după schema întocmită de către terapeut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu