luni, 30 iulie 2012

Consumul de brânză previne apariția diabetului

Persoanele care consumă cel puțin două felii de brânză pe zi au un risc cu 12% mai mic de a suferi de diabet zaharat de tip 2, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit că datorită procesului prin care este obținută, brânza declanșează o reacție care protejează organismul împotriva diabetului.

În plus, bacteriile probiotice din brânză și iaurt au rolul de a reduce colesterolul și contribuie la eliberarea unor substanțe care previn diabetul.

De asemenea, vitamina D, calciul și magneziul din compoziția lactatelor au și ele un rol important în prevenirea acestei afecțiuni.

Rezultatele studiului arată că persoanele care au mâncat cel puțin 55 de grame de brânză pe zi - în jur de două felii - au fost cu 12% mai puțin susceptibili de a dezvolta diabet de tip 2.

Același risc scăzut s-a înregistrat și în cazul celor care au consumat 55 de grame de iaurt pe zi.

„Noi recomandăm o dietă sănătoasă, echilibrată, săracă în sare și grăsimi, dar bogată în fructe și legume. Acest studiu demonstrează clar că nu există niciun motiv ca oamenii să creadă că ar trebui să înlăture produsele lactate din alimentația lor”, a declarat dr. Iain Frame, director si cercetător la centrul Diabetes UK, citat de Daily Mail.

În cadrul studiului, oamenii de știință au analizat dietele a 16.800 de adulți sănătoși și a 12.400 de pacienți cu diabet de tip 2 din opt țări europene, inclusiv Marea Britanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu