joi, 26 iulie 2012

Anca Pandrea, iubita lui Iurie Darie, face un apel: Iura al meu are nevoie de sânge!

După mai bine de o lună de când e internat în Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, starea de sănătate a actorului Iurie Darie (83 de ani) s-a mai ameliorat. Cu toate acestea, el are nevoie de transfuzii de sânge.

Anca Pandrea, iubita lui Iurie Darie, a declarat ieri, pentru Libertatea, că Iura al ei începe să dea mici semne de însănătoşire: “Sunt fericită că medicii l-au scos de pe Dopamină, deoarece lui Iura i-a revenit tensiunea la normal. Ăsta este un semn foarte bun pentru recuperarea lui. Însă Iura al meu are nevoie de sânge, grupa sangvină A2, cu RH pozitiv”, ne-a spus actriţa, care continuă să doarmă în camera infirmierelor, pentru a fi cât mai aproape de actor.

Îi citeşte poveşti

Anca Pandrea respectă cu stricteţe sfaturile medicilor: “Îi pun muzică şi zâmbeşte de câte ori îi aşez căştile pe urechi. Domnul doctor Ciubotaru mi-a spus că l-ar ajuta foarte mult pe Iura dacă i-aş citi poveşti”, a mai afirmat ea. Astfel, actriţa şi-a adus de acasă un casetofon cu ajutorul căruia se înregistrează citind poveşti, pe care apoi i le pune lui Iura ca să le asculte când nu e lângă el: “Îi citesc din «Hai să ne jucăm cu Rilă şi Iurie Darie» şi «Recreaţia mare», ambele ilustrate chiar de Iurie”, ne-a mai spus ea. Iurie Darie a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală, pe data de 16 iunie, în urma unui accident vascular. În luna mai, actorul a fost supus de urgenţă unei operaţii pentru a-i fi scos lichidul de la creier.
Aşa puteţi dona sânge

Cei care doresc să doneze sânge pentru îndrăgitul actor au de făcut următorii paşi:

1 Să se prezinte cu buletinul/cartea de identitale la Institutul de Hematologie din Capitală, unde li se vor face gratuit câteva analize rapide.

2 Să spună că vor să doneze pentru Iurie Darie, care este internat în Spitalul Bagdasar Arseni, secţia Terapie Intensivă.

3 Nu este neapărată nevoie să aveţi aceeaşi grupă sangvină cu cea a actorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu