vineri, 13 iulie 2012

Cum il protejezi pe cel mic la plaja

Fie că este la mare sau la piscină, cel mic trebuie protejat atunci când stă la soare. Aplicarea loţiunii de protecţie solară este obligatorie, însă nu suficientă pentru a fi siguri că micuţul nu este afectat de expunerea la soare.

Loţiunea de protecţie solară nu trebuie să îţi lipsească atunci când mergi cu cel mic la plajă. Medicii recomandă folosirea unei creme cu SPF între 15 şi 30, în funcţie de pielea micuţului. Specialiştii susţin că nu este nevoie de loţiuni cu un factor de protecţie mai mare deoarece acestea opresc peste 93% din acţiunea razelor ultraviolete. Loţiunea de protecţie trebuie aplicată cel mai târziu o dată la două ore, chiar dacă cel mic nu intră în apă.
La fel de importantă este şi pălărioara. Capul micuţului trebuie acoperit în permanenţă atunci când stă la soare, pentru a-l proteja de riscul de a face insolaţie.

Nu-l lăsa fără costum de baie
Cu toate că mulţi părinţi preferă să îşi ţină copiii pe plajă fără costum de baie, acest lucru nu este recomandat. Slipul are rolul de a proteja o zonă sensibilă a pielii de acţiunea razelor ultraviolete şi, în plus, împiedică pătrunderea nisipului în zonele genitale, fapt ce ar putea duce la o infecţie. Totodată, slipul protejează zona genitală a micuţului de leziuni provocate de scoici sau alte obiecte tăioase.

În apă, doar cu colac
Atunci când eşti cu cel mic la mare sau la piscină, nu trebuie să îl protejezi doar atunci când stă la plajă, ci şi când intră în apă. Copiii mai mari, care pot face baie singuri, nu trebuie să fie lăsaţi să se bălăcească fără a avea cel puţin un colac sau aripioare. Totodată, nu trebuie lăsaţi niciodată nesupravegheaţi în apă. Dacă ai un bebeluş, atunci când intri cu el în mare, trebuie să îl ţii în permanenţă de trunchi cu ambele mâini. Pentru mai multă siguranţă, îl poţi pune pe cel mic şi într-un colac, fără a-i da însă drumul din mâini.

2 ore este intervalul la care crema de protecţie solară trebuie aplicată din nou pe pielea copilului.

93% din razele ultraviolete sunt blocate de o loţiune de protecţie solară cu SPF 15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu