luni, 13 august 2012

De ce afecțiuni ne ferește păducelul?

Folosit încă din antichitate ca remediu în diferite afecțiuni hepatice, păducelul este o plantă cunoscută și pentru proprietățile sale tonice.

Florile, frunzele și fructele de păducel sunt bogate în vitamine și minerale, antioxidanți, acizi organici, glucide, aceticolină, pectină, taninuri și uleiuri volatile.

Menține inima sănătoasă

Consumul de păducel contribuie la menținerea sănătății aparatului cardiovascular, având acțiune cardiotonică, reglează ritmul cardiac, normalizează valorile tensiunii arteriale și pe cele ale colesterolului sangvin. De asemenea, păducelul favorizează circulația sângelui la nivel central și periferic, prevenind apariția aterosclerozei și a accidentelor vasculare cerebrale.

De aceea, păducelul este recomandat în caz de hipertensiune arterială, tahicardii, cardiopatie ischemică, nevroză cardiacă și tulburări neurovegative.

Reduce anxietatea și depresia

Păducelul este cunoscut și pentru proprietățile sale calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, motiv pentru care se recomandă consumul constant de ceai preparat din această plantă. De asemenea, păducelul este un bun remediu natural pentru insomnii.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Datorită proprietăților antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancer. De asemenea, planta previne apariția osteoporozei și a depresiei, îmbunătățind memoria și concentrarea.

Cum se administrează?

Păducelul poate fi consumat sub formă de infuzie (2-3 căni de ceai pe zi), de tinctură (5-10 picături de două ori pe zi, diluate în apă), de capsule și de sirop (4-6 linguri pe zi).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu