sâmbătă, 4 august 2012

Cât costă o săptămână de vacanță pe litoralul românesc

Dacă mergeţi în august la mare în staţiunile româneşti, pregătiţi pentru cazare un buget de circa 250 de euro de cuplu.

Uneori, preţurile la cazare cerute de hotelurile de pe litoralul românesc al Mării Negre par să nu aibă nicio logică. Astfel, dacă doriţi să mergeţi la noi la mare în această perioadă, care reprezintă de fapt vârful sezonului, cu cele mai mari preţul din întregul an, veţi avea surpriza să întâlniţi preţuri foarte diferite pentru aparent acelaşi standard, de exemplu de 3 stele.

Un cuplu poate cheltui numai pentru şase zile de cazare, eventual cu mic dejun, între 325 lei şi 725 lei, în funcţie de hotel şi staţiune. Acest lucru nu ar trebui să ne mire, spune consultantul în turism Ciprian Enea. "La o distanţă apropiată unele de altele se află staţiuni care au mai mult sau mai puţin succes, dar sunt şi hotelieri care ţin de preţ indiferent de acest lucru.

În plus, contează foarte mult felul în care arată hotelul, ce facilităţi oferă. Stelele reprezintă un standard care exprimă dimensiunea camerelor, mobilierul, dotări minime, distanţa faţă de obiectivul major etc. De aceea, un hotel de 3 stele poate fi, uneori, mai scump decât unul de 4 stele", argumentează acesta, pentru EVZ.

De câţi bani are nevoie o tânără familie pentru a petrece o săptămână de vacanţă pe litoralul românesc în luna august? Aproximativ 250-300 de euro pentru cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele, la care se adaugă banii pentru celelalte mese (care au preţuri similare cu cele din Bucureşti) şi pentru alte distracţii, estimează Ciprian Enea.

Cei care caută cazare şi mai ieftină nu ezită să apeleze la pensiuni sau chiar la particulari, unde pot prinde preţuri pornind de la 50-60 de lei pe noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu