vineri, 31 august 2012

Ce fruct e la modă în toamnă: crește sistemul imunitar și ne ferește de bolile de sezon

Au mai rămas doar câteva zile calendaristice de vară și toamna cu vremea ei capricioasă și schimbătoare începe deja să își facă simțită prezența. Pentru a ne proteja de răceli avem nevoie un sistem imunitar puternic pe care îl putem susține numai prin consumul de fructe.

Perele asigură o bună funcţionare a organismului, stimulând sistemul imunitar şi prevenind apariţia unor afecţiuni, cum ar fi osteoporoza şi problemele digestive.

Persoanele cu un sistem imunitar scăzut sunt mai predispuse în a contacta anumite afecţiuni. Astfel, pentru a preveni acest lucru, specialiştii recomandă consumul de pere, datorită antioxidanţilor şi cuprului care anihilează radicalii liberi.

O problemă frecventă întâlnită la persoanele trecute de a doua tinereţe este osteoporoza. În cazul acestora, perele ajută la asimilarea calciului în organism, un mineral important în menţinerea oaselor sănătoase.

De asemenea, perele menţin nivelul de energie din organism în limite normale. Problemele digestive şi de tranzit intestinal pot fi rezolvate printr-un consum corespunzător de pere.

Aceste fructe conţin fibre, în medie 20-25% din necesarul zilnic. De asemenea, perele ar trebui incluse în alimentaţia femeilor însărcinate, deoarece fructele conţin între 10-20 miligrame de acid folic, atât de necesar pe perioada sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu