luni, 13 august 2012

Cătina, cel mai bun energizant

Proprietăţile cătinei sunt cunoscute de sute de ani în întreaga lume. Ea este unul dintre cei mai buni antioxidanţi naturali şi ajută la regenerarea celulelor. Iată care sunt calităţile acesteia şi cum să prepari leacurile cu cătină.

Ceaiul ne provoacă poftă de mâncare

Fructele de cătină conţin vitamina A şi C, complexul de vitamine B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier şi sodiu.

Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decât citricele.

În plus, este bogată şi în beta-caroten (mai mult decât morcovul), în pectine, în zaharuri, în aminoacizi şi în acizi graşi esenţiali.

Ceaiul este recomandat persoanelor lipsite de poftă de mâncare şi cu imunitate scăzută.

Fructele stimulează imunitatea

Fructele de cătină conţin vitamina A şi C, complexul de vitamine B, E, P, K, F şi microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, fier şi sodiu.

Dintre toate fructele, ea are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aproape zece ori mai mult decât citricele.

În plus, este bogată şi în beta-caroten (mai mult decât morcovul), în pectine, în zaharuri, în aminoacizi şi în acizi graşi esenţiali.

Cătina este recomandată persoanelor lipsite de poftă de mâncare şi cu imunitate scăzută.

Uleiul, bun în hepatită

Cătina este indicată în special anemicilor, pentru recuperarea energiei după efort fizic şi intelectual.

Ea ajută organismul să se refacă mult mai uşor după o boală şi este folosită frecvent ca adjuvant în tratarea gripei şi a răcelii.

Hepatita, colita, ateroscleroza, dependenţa de alcoolist şi de ţigări se vindecă mai repede dacă ţii o cură cu cătină.

Pune două picături de ulei de cătină într-o linguriţă cu miere şi ia-o de trei ori pe zi, timp de zece zile pe lună.

Consumaţi-o de trei ori pe zi

Uleiul de cătină este indicat pentru creşterea imunităţii, oprirea dezvoltării celulelor canceroase, dar şi în tratarea afecţiunilor endocrine.

Pentru a prepara uleiul de cătină, ai nevoie de un kilogram de fructe, pe care le speli bine cu apă, după care le zdrobeşti cu o lingură de lemn într-un vas emailat sau de sticlă.

Strecori sucul obţinut printr-un tifon, după care-l laşi 24 de ore la temperatura camerei, însă fără a acoperi etanş vasul.

Pelicula de culoare mai deschisă care se va obţine la suprafaţă este uleiul de cătină.

Pentru prevenirea şi tratarea problemelor glandei tiroide, poţi lua câte 20 de picături, de trei ori pe zi, timp de o lună.

Se pot face câte 2-3 cure pe parcursul anului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu