sâmbătă, 30 iunie 2012

Bitterul suedez, indicat în peste 100 de afecţiuni

Administrarea zilnică, timp de o lună, a trei linguriţe din acest tonic natural reduce la minimum episoadele de migrenă şi scade considerabil intensitatea durerii. Află în ce alte afecţiuni este recomandat şi cum se administrează corect.

Datorită proprietăţilor antiseptice, antiinflamatoare şi antispatice, bitterul suedez este un remediu excelent recomandat frecvent pentru atenuarea simptomelor infecţiilor urinare. Efectul antiinflamator îi este conferit de ienupăr, o plantă care acţionează similar unui dezinfectant.

Infecţiile urinare apar atunci când diverse microorganisme din colon (de exemplu, bacteria E.coli) ajung în vezica urinară şi se înmulţesc fără măsură. Din această cauză, în tractul urinar apar infecţii care se manifestă prin inflamaţii la nivelul vezicii urinare (cistită, anexită), rinichilor (pielonefrită) ori uretrei (uretrită). „Simptomele sunt deosebit de supărătoare: urinări dese şi întrerupte, însoţite de usturime, şi dureri de spate. Pentru a scăpa de ele, amestecă o linguriţă de bitter suedez cu 250 ml de apă.

Bea patru căni de amestec pe zi, până ce simptomele dispar. Pentru a grăbi vindecarea, pune câteva picături de bitter suedez pe o compresă şi aşaz-o în zona vezicii urinare şi rinichilor", recomandă medicul de familie cu competenţe în apifitoterapie Ruxandra Constantina din Bucureşti.

Remediu garantat antiacnee

Dacă suferi de acnee, în paralel cu tratamentul clasic, poţi apela la proprietăţile terapeutice ale bitterului suedez. Studiile au arătat că el grăbeşte vindecarea şi, în plus, previne apariţia cicatricelor.

În caz de acnee, bitterul suedez poate fi folosit sub mai multe forme. Pe de o parte, se poate bea pe stomacul gol, câte un pahar de apă în care s-a pus o linguriţă de bitter, de trei ori pe zi. Primele rezultate apar abia după o lună. Pe de altă parte, bitterul poate fi folosit direct pe leziuni. În fiecare dimineaţă şi seară, şterge pielea afectată de acnee cu un tampon înmuiat în bitter. Dacă suferi de o formă gravă de acnee, cere în prealabil sfatul medicului.

De asemenea, zecile de plante din compoziţie recomandă bitterul suedez ca remediu de top pentru stimularea imunităţii. Dimineaţa, la prânz şi seara, bea câte o cană de apă în care ai adăugat o linguriţă de bitter suedez.

Cura se recomandă timp de două luni, dar se poate prelungi. De altfel, un studiu realizat în Spania, la Universitatea din Madrid a arătat că persoanele care consumă zilnic bitter suedez în scop profilactic răcesc mai rar.

Eficient în caz de zona zoster

Persoanele care suferă de zona zoster, o afecţiune cutanată extrem de dureroasă, care apare la vârsta adultă pe fondul reactivării virusului herpetic (cel care cauzează varicelă), se pot vindeca în cel mai scurt timp cu ajutorul bitterului suedez.

Zilnic, şi îndeosebi seara înainte de culcare, leziunile se tamponează cu această tinctură. Este foarte important ca zona zoster să se trateze în cel mai scurt timp. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Taipai, în primul an de la declanşarea bolii, riscul de infarct creşte cu 30%, deoarece virusul se multiplică şi atacă pereţii vaselor de sânge.

Ce alte utilizări mai are

Bitterul suedez combate balonarea, constipaţia şi are efect descongestionant. Deoarece acţionează ca drenor hepatic, ajută la regenerarea ficatului. Totodată, s-a observat că grăbeşte vindecarea arsurile şi previne apariţia vânătăilor. De ajutor este şi în bolile de inimă, deoarece menţine vasele de sânge flexibile. De asemenea, bitterul este un remediu excelent în caz de febră. Se administrează din două în două ore cu un pahar de apă.

"Pentru a scăpa de infecţiile urinare, ia o linguriţă de bitter suedez cu 250 ml de apă."

Ruxandra Constantinamedic de familie

Conţine peste 32 de plante

Bitterul suedez este o tinctură obţinută din mai multe plante medicinale amare (printre ele se numără răşina de brad, ienupărul etc.). El a fost creat ca un soi de elixir al tinereţii. Pe măsură ce anii au trecut, bitterul suedez a început să fie tot mai puţin folosit. În urmă cu două decenii însă, apariţia unei cărţi despre plantele medicinale scrisă de Maria Treben, un fitoterapeut celebru din Germania, a redat bitterului suedez locul de cinste în rândul remediilor tămăduitoare. Formula bitterului suedez a fost îmbunătăţită însă, ca o constantă, în compoziţia lui se găsesc extracte din peste 32 de plante.

60 de zile durează cura cu bitter suedez pentru întărirea sistemului imunitar.

Un comentariu: